Orientální koření

Badyán

Koření krásného tvaru osmicípé hvězdice, jemné kořenitě nasládlé vůně se používá k aromatizaci i ozdobě pokrmů.

Cumin (Kmín římský)

Liší se od nám známého kmínu mnohem ostřejší a pronikavější chutí.Používá se k dochucení dušených jídel a polévek. A ještě na závěr rada pro hospodyňky!

Hořčičná semena

Známé žluté koření štiplavé, citrónové chuti.

Chilli

Nabízíme k prodeji chilli koření různých stupňů aroma a pálivosti. Pro milovníky ostrých pokrmů máme i velká, ekonomická balení.

Kardamon

Tradiční součást kari koření,vyznačuje se aromatickou vůní. Výborné dochucovadlo masitých pokrmů. Zkuste jej přidat do kávy nebo čaje!

Kari

Kari je směs koření hojně využívaná hlavně v indické kuchyni.Má lehce nasládlou a nakyslou chuť, ale nalezneme i pálivější varianty.

Kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných koření. Je k dispozici celý nebo mletý.

Koriandr

Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Hodí se výborně k jehněčímu i hovězímu masu.

Kurkuma

Známá též pod názvem indický šafrán.Obsahuje kurkumin, žluté přírodní barvivo a proto ji přidáváme do pokrmů k obarvení (rýže,omáčky,ryby).

Muškátový oříšek

Muškát se zpravidla používá jako dochucovací koření podporující chuť k jídlu Je nahořklý i nasládlý a zároveň štiplavý, bývá součástí kořenících směsí.

Paprika

Hojně používané koření, součást většiny jídel. Existuje mnoho druhů, od sladké formy až k ostře pálivé variantě připomínající chuť chilli koření.

Pepř

Nejpoužívanější koření světa. Používá se celý nebo mletý.Existuje mnoho odrůd pepře (černý,zelený,bílý,červený), které se liší barvou a chutí dle dozrálosti semen.

Pískavice (Řecké seno)

Velmi aromatické koření autentické chuti dodá pokrmu nezapomenutelnou exotickou chuť.Použítí do omáček, rizota či jako přísada do domácího chleba.

Rozmarýn

Intenzivní aroma rozmarýnu dodá chuť dušeným masům,zvláště jehněčímu a skopovému. Dávkujte obezřetně!

Skořice

Oblíbené koření sladké chuti vhodné pro přípravu sladkých, ale i masitých pokrmů.

Skořice Cassia

Drsnější a štiplavějsí odrůda skořice, vhodná na maso a do kari směsí.

Šafrán

Víte proč je šáfrán nejdražším kořením světa? Na 1kg koření je třeba ručně nasbírat až 200tisíc květů šafránu setého. Ale jeho zvlaštní a kořeněná chuť dodá Vašemu jídlu dokonalost.

Tymián

Hojně využívaná bylinka s jemně nasládlou, citronovo kafrovitou vůní. Přidává se k mletým masům,na drůběž i jehněčí.

Zázvor

Sušený mletý zázvor má jemnější chuť než čerstvý.Vynikne především na kuřecím mase, ale lze jej přidat i k zelenině či do ovocných salátů.

Baharát

Baharát je směs koření používaná v zemích Perského zálivu ke kořenění zejména jehněčího masa, ale i ostatních grilovaných mas.

Citron Tagine

Vynikající směs pro přípravu tagine (maso upravené ve zvlaštním hrnci zvaném “tagine”)Vhodné zejména pro úpravu bílého masa,ale i restované zeleniny.

Harrissa

Harrissa je ostře kořenící směs pocházející z Tuniska, oblíbená v Alžíru a Maroku.V oblasti Maghrebu (severní Afrika) se používá téměř ke všem jídlům.

Ras Elhanout

Známá marocká směs koření. Její arabský název znamená ”vrchol obchodu” a naznačuje, že jde o to nejlepší koření, které Vám můžeme nabídnout.Dodá pikantnost zejména masitým pokrmům a omáčkám.

Sumac (Škumpa)

Koření sumac je prášek temně červené barvy.Má ovocně kyselou, neostrou chuť.Využívá se v středovýchodní i africké kuchyni podobně jako citrónová šťáva nebo ocet.Hodí se k masu,rybám,do kebabu ,na šašlik,do hommosu a salátů.

Za'atar

Za´atar je typické orientální koření povzbudivé chuti, skládá se ze směsi sezamu, tymiánu, fenyklu, koriandru a dalších bylinek. Ideální na arabský chléb, bílé pečivo či do salátů.

Máme větší výběr v našich obchodech, zveme Vás k návštěvě našich obchodů

Copyright Galaxxy Food 2016 - 2017, All rights reserved | Website by Mohamed Kurdi