Kafta be Tahina

Kafta be Tahina

 

Ingredience:

1kg libového , pomletého hovězího masa
1 velký svazek petrželky na jemno posekané
2 cibule na jemno nakrájené
2 lžičky soli
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžička pepře
1 1/2 lžičky pomletého nového koření
Omáčka:
175ml tahini sezamové pasty, koupené , nebo z Labužníka
1 lžička soli
šťáva ze 3 citronů
500ml vody
3 lžíce piiniových oříšků
citron navíc

 

Postup přípravy:

V míse smícháme maso s kořením, petrželkou, cibulí a trochou vody. Dobře promícháme směs pomocí rukou. Z masa vytvoříme tlustší válečky, které pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C po dobu 30minut.
Mezitím si připravíme omáčku: Do mísy vložíme 175ml Tahini pasty, sůl a citronovou šťávu. Za stálého míchání přiléváme vodu tak, aby se nevytvořily hrudky.
Po 30 minutách pečení masa slijeme přebytečnou tekutinu z masa. Na povrch nalijeme omáčku a vrátíme yapékací misku do trouby na dalších 10 minut, až omáčka trochu zhoustne (zhoustne ještě více po vychladnutí). Posypeme piniovými semínky a dáme na chvíli pod gril, aby zhnědly.
Podáváme horké, s nakrájeným citronem navíc.

Copyright Galaxxy Food 2016 - 2017, All rights reserved | Website by Mohamed Kurdi