Kuře se sušeným ovocem

Kuře se sušeným ovocem - Maroko, Alžír, Tunis

 

Ingredience:

1 kuře
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 šálku konzervované cizrny
1/4 šálku předem namočených rozinek
1/4 šálku sušených meruněk
1/4 šálku sušených švestek
2 lžíce piňolek (jedlá olejnatá semena borovice pinie)
1 šálek oloupaných a nakrájených rajčat
1 šálek kuřecího vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce čerstvých lístků koriandru
olej

 

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na 8 dílů. Rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na měsíčky a utřený česnek. Poté přidáme maso a nasekané koriandrové lístky. Po 10 minutách smažení přidáme rajčata, osolíme a opékáme dalších 10 minut. Pak do pánve přidáme cizrnu, sušené ovoce a piňolky, zalijeme protlakem rozmíchaným s vývarem a vaříme, až je kuře a ovoce zcela měkké.
Podáváme s vařenou rýží.

Copyright Galaxxy Food 2016 - 2017, All rights reserved | Website by Mohamed Kurdi