Jehněčí Biryani

Jehněčí Biryani

 

Ingredience:

500 g jehněčího masa
100 g mandlí (plátky)
200 g rýže (basmati)
2 cibule
2 rajčata
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce kari (pasta)
800 ml vývaru (zeleninového)
1 paprika (zelená)

 

Postup přípravy:

Jehněčí maso naporcujeme a osmahneme ho na oleji dozlatova. Dáme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji, který zbyl po mase. Přidáme kari pastu a chvíli zahříváme, poté zalijeme vývarem a přidáme papriku nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 15 minut. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a maso a ještě chvíli povaříme. Mandle opražíme nasucho na pánvi. Rýži podáváme posypanou mandlemi.

Copyright Galaxxy Food 2016 - 2017, All rights reserved | Website by Mohamed Kurdi