Turecká polévka z červené čočky

Vyzkoušejte lehkou polévku z červené čočky s rajčaty, chilli a ředkvičkami. Neobvyklá kombinace chutí vás určitě okouzlí.

 

Ingredience:


červená čočka 125 g
rajský protlak 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
mléko 250 ml
rajčata 2 ks
ředkvičky 1 ks
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
sušené chilli papričky
petrželka dle chuti
olivový olej dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti

 

Postup přípravy:

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na olivovém oleji. Přidejte pokrájené stroužky česneku, chilli papričku a pak zaprašte trochou mouky. Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit.
Do misky nasypte trochu nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým olejem a osolte. Zalijte polévkou, vložte zbytek rajčat, nakrájenou ředkvičku, petrželku, zakápněte olejem a podávejte.

Copyright Galaxxy Food 2016 - 2017, All rights reserved | Website by Mohamed Kurdi