Masová varianta oblíbených plněných taštiček, které po naplnění masovou nádivkou můžeme péct nebo smažit. Běžně se pro každý druh náplně volí jiný tvar taštičky, aby je bylo možné od sebe jednoduše a rychle rozpoznat. Výborně se zamražují a tak mohou být velmi rychle k dispozici například ke snídani, svačine nebo večeři.

Jedna z mnoha variant oblíbených plněných taštiček, které po naplnění sýrovou, zeleninovou nebo masovou nádivkou můžeme péct nebo smažit. Běžně se pro každý druh náplně volí jiný tvar taštičky, aby je bylo možné od sebe jednoduše a rychle rozpoznat. Výborně se zamražují a tak mohou být velmi rychle k dispozici například ke snídani, svačine nebo večeři.

Do mnoha částí Evropy, hlavně do Francie se kuskus dostal s přistěhovalci, ale nejen sem. Při výrobě kuskusu tradiční cestou se kuskus nejprve rozprostře, případně se přidá trocha mouky a postříká slanou vodou, tak aby nebyl příliš vlhký a utvořil hrudky. Pak se hrudky lehce dlaněmi rozdrobí asi na milimetrové kuličky...

Bamja jsou plody rostliny Abelmoschus esculentus, u které není původ přesně znám. Předpokládá se, že pochází z jižní Asie a západní Afriky. Jde tedy o specifické jídlo, které bude pro Evropana (kromě balkánských zemí, kde je už poměrně známé) poměrně zvláštní, na které si musí nejdříve zvyknout...

Kubbe patří k tomu nejlepšímu v arabské kuchyni. Umění kuchařky se posuzuje podle toho, jak umí připravit právě kubbe. Kubbe se konzumuje buď samostatně, kdy je vyskládáno na talíři ozdobeném zeleninou, nebo je po usmažení vloženo do jogurtové omáčky. Dále existuje kubbe na plechu, kdy se masová směs rozetře na plech a takto je upečeno. Existuje mnoho různých variant přípravy a všechny jsou vynikající, my nabízíme jednu z nich.

V Sýrii mají kuchařky velmi užitečného pomocníka, který délku přípravy těchto taštiček podstatně zkracuje. Jedná se o mřížku na nožičkách, na kterou se položí placka vyváleného pomoučeného těsta. Do prostoru vymezeného mřížkou se lžičkou vkládají malé hromádky připravené masové směsi. Rukou směs mírně zatlačíme skrz otvory...

Tento pokrm je dosti časově náročný, ale jeho opakováním roste i zručnost kuchařek při jeho přípravě, takže to nakonec nemusí být až takový problém (je možné zakoupit již hotové, konzervované plněné vinné listy). Jedná se spíše o předkrm nebo doplněk k prostřenému stolu. Opět díky citrónu mají vinné válečky velmi výraznou kyselkavou chuť.

V Orientu salát Tabbuleh patří ke klasice. Díky citrónové šťávě má výraznou kyselkavou chuť. Pro nás je Tabbuleh kvůli velkému množství nasekané petrželky dosti netradičním salátem. I způsob servírování není zcela běžný (podává se na listech hlávkového salátu). Stojí ale za to ho ochutnat.

Co si takle dát ke kávě sladký dezert? Bakláwa je více než vhodná pro tuto příležitost. V následujícím receptu je postup na přípravu vlastního těsta na bakláwu, originálnímu těstu se ale nevyrovná. Proč si proto přípravu neusnadnit, když už je k dostání chlazené nebo mražené těsto, se kterým je to hračka. Sami budete překvapeni jak je bakláwa dobrá.

Copyright Galaxxy Food 2016 - 2017, All rights reserved | Website by Mohamed Kurdi