Mughlai Biriyani je pokrm hodný krále a pravděpodobně jej i mnoho králů jedlo! Je to skvělé jídlo z "jednoho hrnce" když máte společnost. Kombinuje přísady typické pro Mughalskou kuchyni.

Oblíbený bulgur, tentokrát s kousky masa. Podává se buď s ayranem a salátem, můžeme ovšem podávat i jako přílohu k pečenému či grilovanému masu, neboť samotném jídle je masa málo, opravdu jen pro ochucení. Maso můžeme použít v podstatě jakékoliv, ovšem s jehněčím masem je chuť nezaměnitelná.

Do správného tureckého dezertu by se mělo dát nejméně 5 sklenic cukru. Nechám na každém kuchaři, jak si chce osladit. Ašure je trochu náročné na přípravu, ale stojí za to si občas na vyrobení této zdravé a výborné pochoutky udělat čas. 

Kisir pochází z horkého Turecka, kde funguje především jako skvělá odpolední svačina. U nás, mírně přizpůsobený českým chutím, se hodí jako zajímavá příloha ke grilování nebo lehká letní večeře. Použité suroviny jsou vděčné a snesou se v nejrůznějších kombinacích a poměrech, včetně posunu k pálivému.

 Jídlo je možné připravit také z bulguru jemného, který se jen spaří a nechá přikrytý změknout. Tento recept je z bulguru hrubého. Se šafránem opatrně, větší množství může způsobit zhořknnutí jídla. 

Copyright Galaxxy Food 2016 - 2017, All rights reserved | Website by Mohamed Kurdi